Icon Kaffeerösterei

Pržionice kave

Za dobru kavu potrebno je savršeno prženo zrno!  


Prženje prvobitno sirovih zrna kave odvija se u posebnim strojevima za prženje. Ovisno o procesu prženja, zrna kave smještena u rotirajući bubanj zagrijavaju se na unutarnju temperaturu između 200 i 1000°C. Što su zrna kave toplije pečena, to se veće količine zrna brže mogu preraditi (vruće pečenje). Nježnije pečenje u bubnju zahtijeva više vremena i izdržava se na oko 200°C.  

Tijekom procesa prženja stvaraju se željene arome prženog, a svako zrno gubi do 20% svoje težine, uglavnom u obliku ulja i vode. Oslobođeni masni plin mora se transportirati prema van kroz sistem dimovoda otporan na visoke temperature. 

S vremenom se tu sve više taloži masnoća i vlaga i povećava opasnost od požara, zbog čega je potrebno redovito održavanje i kemijsko čišćenje dimovodne cijevi od strane specijaliziranih tvrtki. 

Kako bi se sistem cijevi tijekom procesa čišćenja održao nepropusnim i kako bi se izbjegli neugodni mirisi u prostoriji za postavljanje, nužna je upotreba tlačno nepropusnog sistema dimovoda. Ovo tim više vrijedi ako aparat za pečenje ima ugrađeni ventilator. Međutim, ovdje se ne mogu koristiti sistemi s konvencionalnim silikonskim ili EPDM brtvama jer bi se mogli oštetiti zbog ponekad visokih temperatura ispušnih plinova. 

To je jasan slučaj za naš sistem dimovoda od nehrđajućeg čelika DW-KL, koji je otporan na pritisak do 5000 Pa sa svojim metalno-konusnim utičnim spojem. Kao duplostijeni sistem dimovoda također ima mineralnu izolaciju između unutarnje i vanjske cijevi, što smanjuje prijenos temperature i buke u prostoriju instalacije.

Sistemi DW-FU i DW-ECO 2.0 dobra su alternativa za aparate za prženje kave sa radom u podtlaku. 


Odgovarajući sistemi dimovoda

DW-KL

Konusno brtveni dimnjak od nehrđajućeg čelika

  • Tehnologija konusnog spajanja
  • Nije potrebna posebna brtva
  • Materijal unutarnje cijevi 1.4404 (316L) / 1.4571 (316Ti)
  • Otporan na požar čađe ili neosjetljiv na vlagu
  • Prikladno za visoke temperature & visoki tlak
  • Različita područja primjene
  • Brojne mogućnosti površine

DW-FU

Klasični dimnjak od nehrđajućeg čelika

  • Utični spoj spojnica/žlijeb
  • Materijal unutarnje cijevi 1.4571 (316Ti) / 1.4404 (316L)
  • Otporan na zapaljenje čađe ili neosjetljiv na vlagu
  • Brojne mogućnosti površine

DW-ECO 2.0

Povoljan dimnjak od nehrđajućeg čelika

  • Utični spoj spojnica/žlijeb
  • Materijal unutarnje cijevi L99
  • Otporan na požar čađe ili neosjetljiv na vlagu

Reference

Tip postrojenjaPržionica kave
SistemDW-KL, EW-FU 
Duljina10 m
Promjer 150 mm 

Izradili smo posebnu varijantu standardnog sistema dimovoda za novootvorenu pečenjaru. 

Stroj za pečenje, kapaciteta do 15 kilograma, odvaja vrlo vruće ispušne plinove i dim. Oni se odvode kombinacijom jednostijenog i duplostijenog sistema dimovoda.

Nakon detaljnog dogovora proizveden je DW-KL sistem sa duplom izolacijom (65 mm) i prirubnicom u kombinaciji sa EW-FU sistemom (debljina stjenke 0,5 mm). Duplo deblja izolacija osigurava da se ispušni plinovi što brže i što toplije ispuštaju prema van.

Nedugo nakon ugradnje dimovodne cijevi, pečenjara je prvi put puštena u rad. Od tada se svaki dan prže različita zrna kave za prodaju, u vlastitoj kavani i za restorane.   

 

Kontakt

Što možemo učiniti za vas?

Osobno savjetovanje, optimalna usluga i osobni kontakt s našim kupcima i partnerima vrlo su nam važni. 

Imate li pitanja o našim proizvodima, želite li ponudu ili vam je potrebna pomoć u planiranju vašeg projekta dimnjaka?

Javite se, rado ćemo vas savjetovati!

Vaš upit

Alternativno nas također možete kontaktirati putem telefona ili e-pošte: 

Služba za korisnike

Tel.    +385 1 2754 713
info@jeremias.hr

 

 

Veleprodaja

ponude@jeremias.hr

 

 

Računovodstvo i financije

racun@jeremias.hr

Skladište i logistika

skladiste@jeremias.hr